UNIÃO DOS PAÍSES BAIXOS

União Dos Países Baixos (UDPB, União) is opgericht in 2009 en is een samenwerkingsproject van spelers uit alle windstreken van NL met als doel, zoveel mogelijk mooie, Braziliaanse muziek te spelen met zoveel mogelijk mooie mensen...en zich daarbij zoveel mogelijk mooi schuldig te maken aan uitbundige blijheid bij iedere speler én het publiek!


Tot nu toe heeft União dit doel gelukkig altijd kunnen bereiken met als een van de hoogtepunten in 2018 het optreden op het hoofdpodium op de feestavond van de Bremer Karneval. Vaste prik is o.a. ook de deelname aan het Internationales Sambafestival Coburg (DE).

Videos van deze optredens zijn hier te vinden.


União repeteert op projectbasis zo'n 10 keer per jaar en speelt in principe per jaar slechts één optreden als afsluiting van deze repetitieperiode. In 2018 was dit voornemen niet gelukt...we vonden het zo leuk, dat we 12 optredens hebben gedaan!:-)

In 2018 heeft União o.a. opgetreden op:


     * Bremer Karneval (2 t/m 4 feb 2018, feestavond)

     * Sambanale (9 en 10 juni 2018, feestavond)

     * Internationales Sambafestival Coburg (13 t/m 15 juli 2018, diverse optredens)

     * Internationales Sambafestival Nijmegen (1 sep 2018, feestavond)


In 2019 heeft União een sabbatical gehouden. In januari 2020 zijn we begonnen met repetities voor onze nieuwe show. União zal optreden op de Sambanale (14 juni 2020) en op het Internationales Sambafestival Coburg (10 t/m 12 juli 2020).


Leden van União spelen o.a. bij: Banda Da Luz, Monte Reno, Gamberro, Bloco033, Samba Sabor, Trovoada, Sambalanço, Unidos De Amsterdam, Sambacaxi, Oladom


Oprichter en muzikaal leider is Meiko Meissner.


Voor informatie over meespelen, lessen, workshops en optredens, klik hier.

* SAMBA * MARACATU * SAMBA-REGGAE * AFRO-BRAZILIAANS * JONGO * FUNK * AFOXÉ * MACULELÊ *